2023/2024 Öğretim Yılı Usta Öğretici Başvuruları Başlıyor...

31.08.2020 1678

T.C

AYAŞ KAYMAKAMLIĞI

ÖZEL GÖNÜLLER HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ


2023 / 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA AYAŞ ÖZEL GÖNÜLLER HALK EĞİTİMİ MERKEZİNDE GÖREV ALMAK İSTEYEN KADROLU (MEB PERSONELİ-KAMU PERSONELİ- YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA GÖREVLİ ÖĞRETİM ÜYESİ İLE ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ) - ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ  ve EMEKLİ ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU İLANIDIR.

11 Nisan 2018 tarihli Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği doğrultusunda kurumumuza 2023/2024 Eğitim Öğretim Yılında açılacak kurs programlarında görevlendirilmek üzere EK-2 ücretli usta öğretici başvuru değerlendirme formuna esas belgeler ile kadrosuz  ücretli usta öğretici talepleri alınacaktır.

Başvuru işlemleri aşağıda belirtilen başvuru takvimi doğrultusunda ve aşağıda belirtilen başvuru belgeleri ile açıklamalar doğrultusunda E-DEVLET şifresi ile e-yaygın  ( https://e-yaygin.meb.gov.tr ) sistemi üzerinden bizzat yapılacaktır. İlanen duyurulur.


Duyuru 31 Temmuz 2023
Online Başvuruların Alınması 1 Ağustos - 31 Ağustos 2023
Online Başvuru Yapanların Evrak Asıllarını İbraz Etmesi 1 Ağustos - 1 Eylül 2023
Başvuru Evraklarının Kurumumuzca Onaylanması 1 Ağustos - 5 Eylül 2023
Taslak Sıralamanın Yayımlanması 6 Eylül 2023
İtirazların Değerlendirilmesi 7-8 Eylül 2023
Sıralamanın İlanı 14 Eylül 2023
Görevlendirmelerin Yapılması 18 Eylül - 1 Ekim 2023
Kursların Başlatılması 2 Ekim 2023 Pazartesi ve sonrası


 

Ö N E M L İ  DUYURULAR

1-Eğitmenler, “e-yaygın” sistemine T.C. kimlik numaraları ve -e DEVLET şifreleri ile giriş yapabileceklerdir. Başvurular ‘‘e- yaygın Sistemi/Başvurular ve Usta Öğretici Başvuruları” ekranı üzerinden yapılacaktır.

2-Başvuruların onaylanması için istenilen evrak, belge ve bilgilerin eksiksiz bir şekilde “e -yaygın” sistemine yüklenilmesi gerekmektedir.

3-Yüklenen belgeler asılları ile birlikte 1 Ağustos 2023 ile 1 Eylül 2023 tarihleri arasında Kuruma ibraz edilecektir. Belgelerin asılları görüldükten sonra ilgiliye verilecektir.

4-E-yaygın sistemine belgelerinin tamamını yüklemeyen, eksik veya hatalı yükleyen eğitmenlerin başvuruları değerlendirilmeye alınmayıp REDDEDİLECEKTİR.

5-Kurumumuza Usta Öğreticilik başvurusunda bulunan eğitmenlerin; başvuru durumlarını (ONAYLANDI/REDDEDİLDİ) “e- yaygın” sistemi üzerinden kontrol etmeleri gerekmektedir.

6- Alanında hizmet iş deneyimi hesabında, kamu kurum ve kuruluşları ile Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel kurumlarda eğitici olarak çalışılan süreler dikkate alınacaktır. Hizmet döküm çizelgesinde yer alan ilgilere göre “İş Deneyimi Bilgileri” bölümüne işlenmelidir.

7-Kurs verebileceğinizi belirttiğiniz alan ile ilgili bir okuldan mezun değilseniz mutlaka ustalık / yeterlik belgesi istenmektedir.

8-E-Yaygın sisteminden yapılan başvurularda Son Tarih 31 Ağustos 2023 Perşembe saat:23:59 kadardır. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular veya yanlış başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

9-E-yaygın üzerinden yapılan başvurular ön başvuru niteliğindedir. 1 Ağustos 2023 ile 1 Eylül 2023 tarihleri arasında kurumumuza getirilmesi gereken evraklarda eksiklik veya yanlış bilgi olması halinde başvuru geçersiz sayılacaktır.

10-Başvurular; Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün ilgili yönerge ve genelgeleri doğrultusunda değerlendirilerek, sıralama yapılacaktır. Bu sıralama dikkate alınarak kurslarımız 02 Ekim 2023 tarihinden itibaren başlayacaktır.

11- Sistem daha önce görev yapmış olanların eğiticiliğini iptal ettiği için; Daha önce görev yapmış olan, Yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi ile öğretim görevlileri, MEB PERSONELİ, Kamu Görevlisi ve Ücretli Usta Öğreticilerimiz ve Emekli ücretli usta öğreticilerimizde BAŞVURULARINI YENİLEMELERİ GEREKMEKTEDİR.

12- Evrak yüklemelerinde tarayıcılar ile PDF dosyası yapılması tavsiye olunur.